Spoštovani,

morda se sprašujete, kaj bi ob zaključku letošnjega leta podarili Vašim poslovnim partnerjem?
Morda bi se odločili za nekoliko drugačno darilo, nekoliko posebno darilo, ki je hkrati etnološki spominek našega domačega kraja. Zaključuje se leto obletnic slovenskih zborovanj-taborov.
Ti so odigrali pomembno vlogo pri uveljavitvi slovenskega jezika na naših tleh in združitvi slovenskih dežel v državo Slovenijo.

Svetinjice vižmarskega tabora so bile narejene z originalnim kalupom, katerega so prav tako uporabili ob 100-letnici vižmarskega tabora.

Cena spominka z voščilnico je 5 EUR, z nakupom pa boste hkrati podprli društvo Blaž Potočnikova čitalnica, ki v domačem kraju skrbi za stik prebivalcev z lokalno kulturno dediščino.

 

 

 

Ob 150-letnici le tega smo izdelali kozarce z emblemom piramide, tudi z namenom, da bi jih okoliške gostilne lahko uporabljale kot
lokalno posebnost. Piramida simbolizira trdnost slovenskega naroda, proti vrhu se odpira v cvet, ki ponazarja, kako so se Slovenci odprli želji po združitvi.

Cena kozarca je 2 EUR. V kolikor bi želeli kozarce videti, jih odkupiti ali  podariti kot poslovno darilo, nas pokličite in z veseljem vam jih bomo predstavili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ročno izdelana piramida največjega vseslovenskega tabora je čudovito darilo ob zaključku leta obletnic slovenskih taborov. Izdelana je iz javorovega lesa, izpod rok mizarskega mojstra Janeza Kregarja, katerega obrt ima skupaj z drugimi vižmarskimi mizarji dolgoletno tradicijo. Izdelava piramide je zahteven tehnološki postopek v katerem so krivine, ki predstavljajo cvet Slovencev, eksaktno vdelane v matično skulpturo. Dobro poznavanje lesa ter posebej za ta namen narejeno orodje, sta osnova za nastali spominek, katerega končno obliko sta naredila natančnost in potrpežljivost mojstra. Piramida je popolna kopija spomenika, ki je postavljen na vižmarskem polju, kjer se je leta 1969 ob pogledu na Šmarno goro zgodil vižmarski tabor.

Cena piramide z voščilnico, ki vsebuje razlago, je 50 EUR. Z nakupom boste hkrati podprli društvo Blaž Potočnikova čitalnica, ki v domačem kraju skrbi za stik prebivalcev z lokalno kulturno dediščino.

 

 

 

 

V prihajajočem letu vam želimo veliko uspehov in miru,

Brane Kopač
(predsednik društva Blaž Potočnikova čitalnica)
drustvobpc@gmail.com, 031 298 496